Over ons

brochure-frontflip Toontje Hendriks

Over ons

Toontje Hendriks BV is een snelgroeiende multinational, gevestigd in Baarle-Nassau/Hertog die is gespecialiseerd in het verwerken en bewerken van organische reststromen van de voedingsmiddelenindustrie. Deze reststromen worden veelal aangewend als voedercomponenten in de diervoederindustrie. Toontje Hendriks BV kan voedingsproducenten hulp bieden bij de verwerking van hun reststromen. Omdat ons bedrijf beschikt over eigen transportmiddelen en een ruim tankopslagpark kunnen wij onze klanten optimaal van dienst zijn. Toontje Hendriks BV is GMP+ -gecertificeerd voor handel, mengen, opslag, bewerken en transport van voedermiddelen. Indien U meer informatie wenst omtrent de mogelijkheden die Toontje Hendriks BV U kan bieden verzoeken wij U vriendelijk dit aan ons kenbaar te maken. Wij zullen U dan uitgebreide informatie toezenden.

Bekijk brochure

Geschiedenis

Wat begon met het laden van kaaswei voor gebruik op eigen bedrijf, met eenvoudige transportmiddelen, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een modern internationaal operend bedrijf met een modern wagenpark en uitgebreide opslagmogelijkheden. Begin jaren 80 kwam het gebruik van bijproducten als veevoeding nog maar nauwelijks voor, de vooruitziende blik van Toontje Hendriks bracht hem ertoe reststromen van de humane voeding te gaan gebruiken als voedingscomponenten voor zijn eigen vee.

In het begin kaaswei te hebben gevoerd kwamen daar al snel andere bijproducten bij, tot het moment daar was dat de varkens enkel en alleen met bijproducten en enkelvoudige grondstoffen werden grootgebracht. In 1984 werd Fourage-Weihandel Toontje Hendriks opgericht. Tijdens de beginperiode werd kaaswei opgehaald bij verschillende zuivelfabrieken en afgezet bij diverse varkenshouders in de regio. Spoedig daarna volgden andere tarwezetmeelfabrieken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Het bedrijf maakte een zeer snelle groei door. Mede veroorzaakt door een toenemend gebruik van brijvoer installaties in de varkenshouderij. Ook biergist bleek een zeer goed toepasbaar product te zijn. Toontje Hendriks BV doet al jaren zaken met brouwerijen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De vraag naar kaaswei is in de loop der jaren zeer groot geworden. Ook de afname bij de zuivelindustrie is verder uitgebreid, zowel in Nederland, België,Duitsland en Frankrijk. In de loop der jaren zijn er steeds meer nieuwe producten bijgekomen vanuit diverse landen waarbij valt te denken aan o.a. aardappelstoommoes, aardappelzetmeel, aardappelpuree, frieten, eimix, brood, tarwe, gerst etc. Wij hebben van elk product een uitgebreide productspecificatie voorhanden, die wij u desgewenst toe kunnen zenden.